bg   en

Производство

Модерните технологии, с които разполагаме, високото ниво на качество, както и дългогодишният опит с нашите клиенти направиха продуктите ни предпочитани и на местния пазар и на този на Европейския съюз.

Производството е разделено на следните процеси:

Плетене

74 дву-цилиндрови плетачни машини с месечен капацитет от около 250 000 чифта със 130, 156, 168 и 176 игли за гладки, жакардови и дерби (рипсени) модели.

44 едно-цилиндрови плетачни машини с месечен капацитет от около 250 000 чифта със 108, 112, 144, 156 и 200 игли за гладки, плюшени и полуплюшени (стандартни и тип „сандвич“), десенирани и спортни с до 5 цвята в ред модели с „обърнат“ ластик.

Шиене

Извършва се на висококачествено оборудване за кетеловане с месечен капацитет от 85 000 чифта, както и на специализирани машини „росо“, включително такива за фин и плосък шев с месечен капацитет от около 500 000 чифта.

Апретура

Насочена е към подобряването на опипа, външния вид и техническите параметри на чорапите. Допълнителното третиране включва: омекотяване, специална дълготрайна антибактериална обработка вкл. Sanitized© и сребърни йони, както и „real cool cotton max“© покритие за бързо абсорбиране на влагата с подобрени от Феникс ’94 технически параметри, сравнено със стандартните.

Гладене

Извършва се посредством парно фиксиране на автомати със специални форми или ръчно на електрически загрявани отливки за всеки един размер.

Контрол на качеството – специалисти работят във всеки един отдел от фирмата.

Сортиране и опаковка на чорапите със стриктно съблюдаване на изпълнението на изискванията на клиента.

Всички видове чорапи се произвеждат в стандартните мъжка, дамска и детска номерация, но също така и в големини, зададени от клиента.

bamboo modal cotton climayarn coolmax thermolite merino prolen tactel teflon lycra coolcottonmax sanitized
Fenix94.com © Всички права запазени