МАТЕРИАЛИ

Бамбукови влакна – те имат необичайната способност да „дишат“ и да поддържат хладно. Поради кръстовидната структура на бамбука, преждите са пълни с миниатрюрни процепи и микро-отвори и осъществяват много по-добри абсорбиране и вентилация. Благодарение на тази специфична микро-структура, чорапите от бамбук могат да абсорбират и освобождават изключително бързо човешката пот. Бамбуковите влакна са естествено анти-бактериални и са обявени за „натуралния, зелен и екологичен текстилен материал от ново поколение на 21-ви век“.

Модал – това е целулозно влакно, произведено чрез пресукването на реконструирана целулоза. То е 50% по-хигроскопично на единица площ от памука. Чорапите, произведени от модал и модални миксове като Модал-памук и Модал-полиестер, са устойчиви на разтегляне и на избеляване, като са леки и меки. Минералните примеси от твърдата вода не се залепват за филаментите. Еластичната текстура, мекотата и лъскавината правят Модала изключително подходящ за чорапи и бельо.

100% памук – памукът е естествено целулозно влакно, изтеглено от семенника на растението Памук. Този материал е предпочитан поради обичайната си свежест, която се свързва с бързината, с която преждите могат да абсорбират влагата от кожата на пръстите. Бързото приемане на влагата създава чувство на сухота, което в комбинация с нееластичността и стабилността на тъканите води до усещане за чистота. Хигроскопичната същност естествено възпрепятства възникването на статично електричество от памучните тъкани.

Climayarn (Климаярн) – тове е микс от вълна МЕРИНО (суперуош) и ПОЛИПРОПИЛЕН. Тези прежди имат регулираща температурата функция при условия на екстремни амплитуди. За пример те имат затоплящ ефект при студено време и съответно предпазват от претопляне при горещо.

Coolmax (Куулмакс) доказано намалява температурата на кожата, понижава пулса по време на спорт и поддържа хидратацията, като предлага отлично управление на влагата.

Thermolite (Термолайт) – осигурява топлина и комфорт без излишна тежест, дори когато е влажен. Този лек материал постига високоефективно изпълнение на функциите си, тъй като влакната с куха сърцевина задържат въздух за по- добра изолация. В допълнение на това кожата остава суха, тъй като той абсорбира влагата 20% по-бързо от други подобни прежди и 50% по-бързо от памука.

Вълна мерино – това е най-високия и фин клас вълна на пазара. Тя не води до сърбеж и е обработена по специален начин с цел запазване на размера и формата.

Prolen Siltex (Пролен Силтекс) – Прогресивно антибактериално обработените полипропиленови влакна Prolen Siltex и Prolen Bodyfresh ефективно възпрепятстват развитието на бактерии, гъбички и плесен. По този начин те намаляват неприятните миризми, поддържат биологичния баланс и поддържат хигиеничност на продуктите през целия ден. Същевременно те са безвредни за хората и околната среда.

Tactel (Тактел) – устойчивостта, способността да запазва цветовете си и лесната поддръжка я правят перфектната прежда за чорапи. Тактел е запазена марка на DuPont – бранд за производство ва микро-фибърни влакна за тъкани, които подсигуряват изключителна мекота.

Teflon (Тефлон) PTFE флуоро-полимер – тези влакна не проявяват нито един от проблемите с провеждането на студа на PTFE-филма, така че те са по-стабилни при екстремни температурни стойности и налягане. Тези прежди имат по-висока издържливост на опън и на триене, отколкото други с подобни PTFE-покрития. Освен това чорапите, произведени от Тефлонови прежди, имат по-добри устойчивост на химикали и отблъскват успешно влагата.

Ликра – добавянето на не-повече от 2 до 3 процента Ликра (знак за запазена марка) към памука или вълната позволява запазването на превъзходна устойчивост на формата и максимална разтегливост. Това подсигурява върхово удобство при носене, отлични размер и форма след продължително носене и пране.

Cool Cotton Max (Куул котън макс) – Памукът е меко, естествено влакно, което лесно абсорбира влагата и отвежда топлината от кожата като държи хладно, което го прави комфортно за носене. Може да абсорбира до една пета част от теглото си вода преди да започне чувството за влажност. Ние разработихме специална апретура на памучните чорапи, която подсигурява по-бързо абсорбиране на влагата от човешкото тяло и нейното отнасяне към повърхноста, където тя лесно се изпарява.

Sanitized Silver (Санитайзд със сребърни йони) – Специална обработка, която държи настрана неприятната миризма и осъществява дълготрайна антибактериална защита.