За нас

феникс 94

Компанията е разположена в централната градска част на гр. Русе, БЪЛГАРИЯ, в собствена монолитна сграда със съвременна инфраструктура. Градът е най-големият български град по поречието на река Дунав. Разположен е на североизточната граница на страната с Румъния. Като се има предвид географското му положение, Русе е потенциален стратегически интермодален и логистичен център на страната и на Югоизточна Европа. През Русе преминават европейския транспортен коридор № 7 (създаващ условия за търговско и круизно речно плаване) и транспортен коридор № 9, осъществяващ връзка по маршрута Хелзинки – Санк Петърбург – Псков – Витебск – Киев – Любашевка – Кишинев – Букурещ – Русе – Димитровград – Александруполис.

Дружеството е член на Русенската търговско-индустриална камара и на Българската стопанска камара.

Във ФЕНИКС ’94 ООД има следните отдели – производствен, склад (суровини и готови продукти), администрация и търговски.

Във фирмата работят 125 служители. Те напълно покриват всички операции необходими за получаването на крайния продукт. На всеки 6 месеца работниците се запознават с новостите в областта на производството на чорапи; служителите посещават курсове в страната и чужбина с цел повишаване на квалификацията им.

Приятелите се избират по характера, а чорапите по цвета.
– Гари Олдман

История

„ФЕНИКС ’94“ ООД е основана през май 1994 година с основен предмет на дейност производство на мъжки, дамски и детски чорапи за местния пазар и за износ.

Производство

Модерните технологии, с които разполагаме, високото ниво на качество, както и дългогодишният опит с нашите клиенти направиха продуктите ни предпочитани и на местния пазар и на този на Европейския съюз.

Производството е разделено на следните процеси:

74 дву-цилиндрови плетачни машини с месечен капацитет от около 250 000 чифта със 130, 156, 168 и 176 игли за гладки, жакардови и дерби (рипсени) модели.

66 едно-цилиндрови плетачни машини с месечен капацитет от около 250 000 чифта със 108, 112, 144, 156 и 200 игли за гладки, плюшени и полуплюшени (стандартни и тип „сандвич“), десенирани и спортни с до 5 цвята в ред модели с „обърнат“ ластик.

Извършва се на висококачествено оборудване за кетеловане с месечен капацитет от 85 000 чифта, както и на специализирани машини „росо“, включително такива за фин и плосък шев с месечен капацитет от около 500 000 чифта.

Насочена е към подобряването на опипа, външния вид и техническите параметри на чорапите. Допълнителното третиране включва: омекотяване, специална дълготрайна антибактериална обработка вкл. Sanitized© и сребърни йони, както и „real cool cotton max“© покритие за бързо абсорбиране на влагата с подобрени от Феникс ’94 технически параметри, сравнено със стандартните.

Извършва се посредством парно фиксиране на автомати със специални форми или ръчно на електрически загрявани отливки за всеки един размер.

Контрол на качеството – специалисти работят във всеки един отдел от фирмата.

Сортиране и опаковка на чорапите със стриктно съблюдаване на изпълнението на изискванията на клиента.

Всички видове чорапи се произвеждат в стандартните мъжка, дамска и детска номерация, но също така и в големини, зададени от клиента.

0
Години в бранша
0
Дистрибутори
0
Марки
0
Служители
Еко политика
Околната среда е от изключителна важност за всяко живо същество и това е и мотото на 21-ви век.

С пълното съзнание, че само добрата грижа за нея, ще ни поволи да я експлоатираме по-дълго време, организирахме производство, което въздейства на природата възможно най-слабо. Работният процес практически няма емисии на вредни вещества като същевременно всички предлагани чорапи не съдържат токсични вещества, което е потвърдено и от лабораториите на Oeko-Tex 100© със сертификат № 07.RD.51267.

Материали
Нашите изделия се изработват от материали, снабдявани само от доставчици, които могат да гарантират производство, съобразено със съвременните екологични изисквания. По този начин можем да уверим настоящите и бъдещите ни клиенти, че ще получат модерни артикули, които не вредят на околната среда.

Разработки

Тук може да разгледате част от артикулите, които фирмата ни е произвеждала през годините и да се свържете с нас, ако имате желание за съвместна работа.

Видео